Container Icon

Antirrhinum majus

Májusi Tátika,vagy közös tátika, egy évelő növény a hidegebb területeken őshonos a Földközi-tenger térségében. Növények magassága általában elérik a 2-3 láb (0,6-0,9 m). Néhány fajtája a növénynek eléri 6 láb (1,8 m) magasságot is. Levelek hosszúkás lándzsa alakúak 3 hüvelyk (7,6 cm) hosszúak. Sok divatos és latin neve fajta létezik belőle, osztályozása méret és szín csoportok szerint.A Snapdragons régóta használják a kertek és a vágott virág iparban. Ezek könnyen és gyorsan nevelgető növények. A növények szívósak az USDA zóna 9-11 viszont úgy kell kezelni őket, mint egynyári növényeket az összes többi régióban.

Virágzás ideje: legtöbb területen  késő tavasztól egésszen ősszig virágzik. Az egyes virágok elérhetik 1,5-2 hüvelyk (3,8-5,1 cm) hosszt is. Amikor a virág nagyon mutatós.

Kultúra: A májusi tátika a nedves, jó vízelvezetésű talajt mixet kedveli. A talaj keverék álljon 2 rész tőzegmoha 1 rész vályog 1 rész homok. Növényeker tartsuk mindig nedvesen és virágzás alatt hetente egy kiegyensúlyozott műtrágyát hígítsunk 1/2 arányban.Túl meg esetén a növények továbbra is nőnek, csak nem virágoznak.

Szaporítás: a májusi tátika vagy a közös snapdragons szaporítani vágással vagy szétválasztással lehet .A hidegebb éghajlaton,6 héttel az utolsó fagyok után ültessük el a magokat. Magvak mindössze 10-12 nap alatt bújnak ki a főldből




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése