Container Icon

Zinnia elegans hybrids

 Zinnia gyorsan növekvő egynyári virág, amelynek eredeti fajtája Mexikóban őshonos. Zinnias ma számtalan színben, virág formában, valamint magasságokba megtalálható. A különböző fajták 8 hüvelyk (20 cm) magaságtól, 3 méter (0,9 m) magaságig is megnőhetnek. Minden fajtának közös vonása a lándzsá alakú levél formája van egy közös levél amely ovális vagy hosszúkás. A könnyű termesztés és a gyors virágzása miatt kezdők nagyon kedvelik.

Virágzás: Az üvegházban egész évben virágzik. Virágok egy-és kétágyas formában és méretben jönnek. A Virágok  2 hüvelyk (5 cm), 5 hüvelyk (13 cm) átmérőjűek.

Kultúra: Zinnia elegans,teljes napot,gazdag jó vízelvezetésű talaj mixet kedveli. Az üvegházban, használt talaj keveréke, amely 2 rész tőzegmoha, 1 rész vályog és 1 rész homok vagy perlitből áll. Minden 0,01 cu. méter talaj mixhez,adjunk hozzá 1 csésze 14-14-14 Osmocote lassan oldódó műtrágyát, 1 csésze oltott mészet a pH miatt,és 1 teáskanál micromax mikrotápanyagot. Ez adja a talaj pH = 6,5, és elegendő tápanyagot, hogy gyorsannőljön és virágozzon. A növényeket jól öntözzüj, és a talaj kiszáradása előtt kevéssel újra öntözzük. A zinnias meglehetősen szárazságtűrő. Az egyetlen probléma vele,hogy a levéltetvek nagyon kedvelik  a leveleiket ezért figyeljünk oda rájuk!

Szaporítás: Zinnia elegans legjobb magról szaporitani. A Mag csírázik 7-14 napon belül a  vetéstől szàmítva.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése