Container Icon

Abroma Augusta, vagy Ördög Pamut

Egy örökzöld fa ,őshonos Ázsiában,Ausztráliában. Méretük elérheti a 10 láb (2,5 m) magaságot is!A leveleik eléri k a 8 hüvelyk (20 cm) átmérőt és általában 3-5 karéjosak!Tenyér alakú leveleit nagy erek borítják!. A leveleket és szárakat puha szőrös szőrszálak borítják, amelyek tapintásra nagyon érdesek. A kéreg juta-szerű rostokból áll.

Virágzás:Késő tavasztól kora nyárig. Sötét gesztenyebarna virágokathoz. Az egyes virágok legfeljebb 3 hüvelyk (7,5 cm) átmérőjű.

Gondozás: Abroma Augusta Félárnyékos helyet kedveli ,gazdag jó vízelvezetésű talajmixet készítsünk neki. Az üvegházban, használt talajmix a megfelelő , amely 2 rész tőzeg moha 1 rész agyag, 2 rész homok vagy perlit. Növényt öntözzük meg majd hagyjuk megszáradni majd öntözzük meg mégegyszer.Ezt megismételjük hetente ,a vegetációs időszakban műtrágyázzuk. Nagyon gyorsan növekszik, ezért sűrün kell átültetni .Óvatosan kell eljárni, átültetéskor mert az érdes törzs megsértheti a kezünket. Tekerjük újságpapirba a törzset átültetéskor. A téli hónapokban, vizet kell valamelyest korlátozni, de nem olyan pontra, ahol a növény elveszíti leveleket!

Szaporítás: Abroma Augusta szaporított vetőmagot. A Magok csíráznak 21-30 nap alatt, 72 ° F (24 ° C).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS